O nama

 

Poljoprivredno gazdinstvo „Raca“ osnovano je 2015. godine u Nakovu kraj Kikinde i svega nekoliko kilometara od granice sa Rumunijom. Četiri prijatelja udružila su se i na površini od oko 2,5 hektara formirali zasad sa 1.100 sadnica lešnika sorti „Tonda čentile Romana“, „Halski Džin“, „Rimski“ I „Istarski dugi“.

Prvih pet godina gazdinstvo je kao svoj jedini proizvod nudilo isključivo sirovi lešnik. U 2020. godini, nakon nekoliko eksperimenata sa ukusima, svojim dugogodišnjim, a i novim, kupcima ponudili su nekoliko potpuno prirodnih proizvoda od lešnika.

 

Pod nazivom „Nutto“ na tržište je prvo plasiran „Med i lešnik krem“ u čijem sastavu je 40% lešnika. Zatim je u porodicu došao i „Lešnikov puter“, za njim i hladno ceđeno ulje lešnika i „Nutto kakao krem“ sa 13% lešnika. 

Svi ovi proizvodi nastali su preradom lešnika sa zasada Poljoprivrednog gazdinstva „Raca“, zbog čega je garantovan kvalitet sirovine i gotovog proizvoda. Svi sastojci koji se nalaze u „Nutto“ proizvodima, su prirodni i vrhunskog kvaliteta.

Prilikom pripreme svih ovih proizvoda posebno vode računa o tome da svi parametri kvaliteta budu zadovoljeni. Staklena ambalaža „Nutto“ poizvoda obezbeđuje da vrhunski kvalitet i ukus ostanu netaknuti.

 

 

 

 

Prev Next